Werkloosheid eurozone naar recordniveau

0

De werkloosheid in de eurozone is in maart opgelopen naar het recordniveau van 10,9 procent, tegen 10,8 procent een maand eerder.

Dat heeft het Europees statistisch bureau Eurostat bekendgemaakt.

Volgens Eurostat waren in maart in de eurozone 17,4 miljoen mannen en vrouwen werkloos. Dat is een toename van 169.000 personen in vergelijking met een maand eerder. Op jaarbasis groeide de werkloosheid in het eurogebied met 1,7 miljoen personen, aldus Eurostat.

In de gehele Europese Unie kwam de werkloosheid in maart uit op 10,2 procent, onveranderd ten opzichte van februari. Het aantal werklozen in de EU bedroeg 24,8 miljoen personen.

De hoogste werkloosheid werd volgens de jongste cijfers van Eurostat gemeten in Spanje (24,1 procent) en Griekenland (21,7 procent in januari). In Oostenrijk stond de werkloosheid het laagst (4 procent), gevolgd door Nederland (5 procent) en Luxemburg (5,2 procent).

De werkloosheid onder mannen in de eurozone stond in maart op 10,8 procent en bij vrouwen op 11,2 procent. De werkloosheid bij personen jonger dan 25 jaar steeg in de eurozone tot 22,1 procent. In totaal hadden in maart ruim 3,3 miljoen jongeren geen werk in de eurolanden, meldt Eurostat.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer