Grote vraag naar financieel specialisten

0

De vraag naar financieel specialisten groeit in het derde kwartaal van 2015 met maar liefst 49%. In deze periode zijn er in totaal 14.600 vacatures voor finance professionals geplaatst.

Vooral de stijgende vraag naar Business analisten met financiële achtergrond is opmerkelijk, die bedraagt maar liefst 63% ten opzichte van het derde kwartaal van 2014.

Business analisten
Volgens Ansco Dokkum, Directeur Yacht Finance, is er een verband tussen de populariteit van big data en de vraag naar Business analisten: ‘Doordat bedrijven steeds meer met big data werken en deze gegevens correct geanalyseerd en geïnterpreteerd moeten worden, is er steeds meer behoefte aan specialisten die dat heel goed kunnen. Begin 2013 was er vrijwel geen vraag naar deze beroepsgroep, maar nu wordt het steeds moeilijker om Business analisten te vinden die specialisme in het vak Finance en Reporting combineren met kennis van IT-systemen en -middelen.’

Accountants
De vraag naar accountants blijft groot. In het derde kwartaal van 2014 stonden er 3.400 vacatures uit naar accountants, tegenover 6.570 in hetzelfde kwartaal dit jaar. Dat is een forse toename van 93%. Ook Project Control wordt steeds belangrijker. De afgelopen drie jaar zijn er 20.000 vacatures geplaatst voor de functie van Financial controller. Opvallend is dat in ruim 23% van die vacatures gevraagd wordt om een Project controller en dat dit percentage elke maand toeneemt.

Intermediair
Volgens Dokkum schakelen bedrijven voor het vinden van financieel specialisten vaak een intermediair in. ‘Voor bijvoorbeeld de rol van Assistent accountant, zie je dat 80% van de vraag via een intermediair wordt uitgezet. Voor de functie van Assistent controller is dat ruim 72%. Verder zien we dat het merendeel van de financiële functies voor vast personeel is , ruim 78% van alle openstaande vacatures op dit moment. 7 % van het aantal vacatures is op detacheringsbasis en 13% op tijdelijke basis.

Bron: Yacht

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer