Hays: driekwart Nederlanders ziet vaste baan verdwijnen

0

Zo’n driekwart van de Nederlanders verwacht dat arbeidsrelaties op projectbasis in 2030 domineren.

Dat stelt recruitmentorganisatie Hays op basis van onderzoek naar de arbeidsmarkt van de toekomst. Daar moet wel bij opgemerkt worden dat dit onderzoek is uitgevoerd onder zo’n 400 professionals werkzaam in de sectoren Oil & Gas, IT en Engineering & Technology.

Hays extrapoleert de uitkomsten naar alle Nederlanders en stelt op basis daarvan dat slechts 25 procent van de Nederlanders verwacht dat vaste contracten nog bestaan in 2030.

Flexibele schil
‘Dit sluit aan bij de ontwikkeling die wij binnen onze organisatie al langer ervaren’, aldus Robbert van Veggel, managing director Hays Nederland. ‘Onze klanten, zeker binnen de IT en High Tech sector, hebben door globalisering te maken met snel veranderende omstandigheden en met fluctuaties in het werkaanbod waar zij op willen inspelen. Hierdoor ontstaat er een fluctuerende vraag naar personeel en zijn vaste contracten minder in trek. Steeds meer bedrijven werken hierdoor met een flexibele schil, wat de mogelijkheid biedt om makkelijk op en af te schalen.’

WWZ
Van Veggel vervolgt: ‘De koers die de Nederlandse overheid inzet met de WWZ gaat mijns inziens tegen de internationale ontwikkelingen in; andere landen zetten vol in op flexibilisering, de Nederlandse overheid doet juist een stapje terug.’

Bron: Hays

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer