CBS: grootste stijging uitzenduren in jaren

0

De groei van de uitzendbranche zet door. In het tweede kwartaal van 2015 steeg het aantal uitzenduren met 3,2 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Dat bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is volgens het CBS de sterkste toename in bijna vijf jaar. Zowel de uren in de langlopende als in de kortlopende contracten stegen sterker dan in het voorgaande kwartaal.

Langlopende contracten
In het tweede kwartaal steeg het aantal uren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling met 3,9 procent. Volgens het CBS willen werkgevers flexibeler zijn in het aan- en afstoten van personeel. Daarom krijgen medewerkers steeds vaker een langlopend uitzendcontract in plaats van een vaste aanstelling

Kortlopende contracten
Het aantal uren in kortlopende contracten steeg ook, namelijk met 2,1 procent. Dit was de grootste stijging in vier jaar tijd.

De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt doorgaans voor op die van de rest van de arbeidsmarkt.

CBS maakte onlangs al bekend dat het herstel op de arbeidsmarkt doorzet. Er kwamen ten opzichte van een kwartaal eerder 19.000 banen bij. Het aantal banen steeg het sterkst bij de uitzendbureaus. Bij uitzendbureaus kwamen er afgelopen kwartaal 18.000 werkplekken bij.


Bron: ANP/CBS

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer