Het klassieke hoogseizoen is op zijn retour

0

Het hoogseizoen is op zijn retour; de traditionele personeels- en productiedip tijdens de zomerse vakantieperiode is minder groot dan in het verleden.

Dat beweert althans Paralax Planning Solutions, leverancier van personeelsplanningssoftware, uit een rondgang onder bedrijven in verschillende sectoren.

Personeelsplanning
Rob Buikema, directeur Paralax Planning Solutions, licht toe hoe dat komt: ‘Door trends als flexibel werken worden werk en privé beter op elkaar afgestemd. Daarnaast zien we steeds vaker dat medewerkers er voor kiezen om op andere momenten, buiten het hoogseizoen, op vakantie te gaan. Voor bedrijven brengt dit verschillende voordelen met zich mee. De continuïteit wordt gewaarborgd, er is voldoende beschikbaar personeel en er is geen dip in verkoop en productie.’ Hoewel sommige bedrijven nog steeds te maken hebben met een lastig in te vullen personeelsplanning, kennen steeds minder bedrijven een écht hoogseizoen.

Uitzendbranche
De uitzendbranche bevestigt volgens Paralax Planning Solutions deze trend. ‘Wij beschikken over een grote flexpool waardoor we onze personeelsplanning tijdens het hoogseizoen altijd rond krijgen’, zegt Hanneke Klock-Wijnne, intercedente TIP Uitzendbureau. Ook bijvoorbeeld Parkstad Limburg Theaters ondervindt weinig last van het hoogseizoen. Jos Laheij, planner bij Parkstad Limburg Theaters: ‘Wij werken met een uitzendbureau dat het planningswerk van medewerkers uit handen neemt. Zij zorgen ervoor dat we bijna nooit een tekort hebben aan werknemers.’

Bron: Paralax

Lees ook: Meer vraag naar vakantiekrachten

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer