Industriesector groeit

0

Volgens ABN-AMRO zal de Nederlandse industrie volgend jaar een omslag naar groei doormaken, vooral dankzij de aantrekkende mondiale economie en wereldhandel. Daarbij zullen de machine-industrie en chemiesector de kar trekken.

De omzetgroei komt volgend jaar naar verwachting uit op 3 procent, vergeleken met een krimp van 0,5 procent dit jaar. De economen voorzien voor de producenten van machines een omzetstijging van 8 procent in 2013. Voor de chemiesector, de enige tak van de industrie die dit jaar ook al groeit, komt de expansie volgend jaar uit op 5 procent. ‘Ook andere industrietakken als bouwmaterialen, metaalproducten, rubber- en kunststofproducten en voedingsmiddelen zullen groei laten zien maar op een bescheidener schaal’, aldus ABN Amro.

Wereld
De economen becijferde dat de wereldeconomie volgend jaar licht groeit, van 3,1 procent in 2012, tot 3,5 procent. De eurozone laat naar verwachting een ommezwaai zien van een krimp van 0,5 procent tot een kleine groei van 0,2 procent. In de Verenigde Staten bedraagt de economische groei in 2013 naar verwachting 2 procent en in China, een van de belangrijkste economieën ter wereld, 8 procent.

BBP
Het bruto binnenlands product (bbp) van Nederland groeit volgens ABN volgend jaar met een half procent. Voor dit jaar wordt een economische krimp voorzien van 0,4 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer