‘Iedereen vast én flexibel aan het werk’

1

Het onderscheid tussen losse en vaste banen moet verdwijnen. Maak werk voor iedereen gedeeltelijk flexibel. Daardoor gaan mensen meer bewegen en wordt de arbeidsmarkt vlot getrokken. Dat wil Aukje Nauta, bijzonder hoogleraar ‘Employability in werkrelaties’ .

Nauta pleit op de website van Sociale Vraagstukken ervoor dat de arbeidstijd en arbeidsinhoud van iedereen voor een deel flexibel wordt. Nauta: ‘Groot voordeel hiervan is dat alle werknemers de mogelijkheid krijgen om voor een deel van de tijd op een andere afdeling of zelfs een ander bedrijf te gaan werken en daarmee hun inzetbaarheid vergroten.’

Nauta is voorstander dat bedrijven een ‘flexpool’ opzetten, waar alle medewerkers van een verzameling bedrijven voor 10 à 20 procent van hun tijd aan deelnemen. Nauta: ‘Uit die pool kunnen bedrijven putten om in hun al dan niet tijdelijke vraag naar arbeid te voorzien. En natuurlijk kunnen werknemers ook zelf zoeken naar tijdelijke projecten die hun inzetbaarheid vergroten.’

In het novembernummer van Flexmarkt staat een uitgebreid interview met Aukje Nauta en Jaap Jongejan over hoe volgens hen alle werknemers een vast- en flexibel aan het werk moeten. Discussieer mee op Twitter met hashtag #flexmaand.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Heb 34 jaar vast werk gehad bij multienationals door reorganisatie bij uitzendburo terechtgekomen totaal geen HR beleid zowel bij uitzendburo als opdrachrgever men kijkt alleen naar de kosten t.o.v vast personeel verdien je 25% minder het orba punten systeem wordt dus niet toegepast en dat is een kwalijke zaak ben 58jaar en door geluk aan het werk gekomen allees heeft te maken met vraag en aanbod bij krapte mag je komen bij crisis wordt je eruitgetrapt en dat na 41 jaar werken dus politiek werkgevers ook jullie worden ouder de flex werker hoort erbij dus zal het hr beleid aangepast moeten worden of de flexwerker zal zich moeten organiseren met dan maar een aparte cao.

Reageer