ING: groei uitzendbranche vlakt iets af

0

De uitzendbranche is de best presterende subsector in de florerende zakelijke dienstverlening. Toch zal de groei in 2016 iets minder sterk zijn. Ook de flexschil bij bedrijven zal minder snel groeien dit jaar.

Dat blijkt uit het Vooruitzicht Zakelijke dienstverlening van ING Economisch Bureau.
ING verwacht een volumegroei van 4% in de zakelijke dienstverlening in 2016. Dat is één procent minder dan in 2015, maar meer dan de verwachte economische groei van 2,5%.

Omzetgroei
De uitzendbranche kent naar binnen de zakelijke dienstverlening de meeste groei. Door economische groei en herstel van de arbeidsmarkt blijft de vraag naar tijdelijk personeel toenemen. ING Economisch Bureau gaat uit van een groei van de uitzendbranche van ongeveer 10 % in 2015 en verwacht een groei van 8 % in 2016. Dat betekent dat de flexmarkt voor het vierde opeenvolgende jaar zal groeien.

Flexschil groeit minder snel
Het ING Economisch Bureau stelt dat bedrijven in 2015 vooral hun flexibele schil hebben uitgebreid en dat zij dat in 2016 in mindere mate zullen doen. Omdat de financiële vooruitzichten beter zijn en bedrijven graag (zeker schaars) personeel aan zich willen binden (lees: vaste contracten bieden), zal de flexibele schil dit jaar minder snel groeien.

Vraag technisch personeel vlakt af
ING noemt de flexbranche ‘de drijvende kracht achter de banengroei’ en wijst erop dat 21.000 van de 33.000 banen die erbij kwamen in het derde kwartaal van 2015 via uitzendbureaus tot stand kwamen.
Hoewel de groei iets minder is geworden, groeien met name de uitzenduren en –omzet in de technische sector nog altijd sterk. Ook in de administratieve en industriële sector rond de 10% op jaarbasis.


Bron: ING Economisch Bureau


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer