Jetta Klijnsma reageert op discriminatie

1

Wie te maken heeft met discriminatie op de arbeidsmarkt moet dat onmiddellijk melden. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) doet de oproep maandag in reactie op het rapport waaruit blijkt dat uitzendbureaus nog steeds discrimineren.

 

‘Het gaat om een bijzonder hardnekkig verschijnsel. Elke vorm van discriminatie op de arbeidsmarkt is onacceptabel en moet met kracht worden bestreden’, reageert Klijnsma die bovendien snel een SER-advies vraagt over dit onderwerp. Ze wil daarin extra aandacht voor discriminatie bij het werven en selecteren van mensen. Klijnsma vindt het goed dat de uitzendbranche ook zelf aandacht heeft voor de kwestie, maar ze vindt de resultaten nog niet goed genoeg.

De bewindsvrouw vindt discriminatie niet alleen kwalijk, maar ‘ook heel onverstandig omdat er op die manier talentvol potentieel niet wordt benut’. Want: ‘Mensen moeten enkel en alleen beoordeeld worden op hun talenten en niet op bijvoorbeeld hun etnische achtergrond of herkomst. Dit past niet en vraagt bijzondere aandacht van alle betrokkenen op de arbeidsmarkt.’

Klachten over discriminatie op de arbeidsmarkt kunnen worden gemeld bij een anti-discriminatieorganisatie in de eigen gemeente of bij het College voor de Rechten van de Mens, aldus Klijnsma.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Quote intercedent “oudere werknemers vervuilen ons bestand! Wilt u aub niet meer op deze vacatures reageren.” Hoezo discriminatie ?Tot mijn 68ste nog zo’n 40 halfjaar contracten te gaan……

Reageer