Jeugdwerkloosheid laagst in vijf jaar

0

De werkloosheid onder de Nederlandse jeugd is voor het eerst sinds 2011 onder de 10 procent uitgekomen, blijkt uit de laatste cijfers van het CBS. Nederland heeft nu na Duitsland de laagste jeugdwerkloosheid in Europa.

De werkloosheid onder jongeren kwam in januari 2017 uit op 9,8 procent. In september 2013 piekte de jeugdwerkloosheid nog met bijna 14 procent van de jongeren in de beroepsbevolking.
Over de hele linie is het aantal werklozen in Nederland in januari verder gedaald, tot 480.000. Dit is 5,3 procent van de beroepsbevolking. De werkloosheid nam de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8000 per maand af. In alle leeftijdsgroepen zaten minder mensen zonder werk thuis.

Volgens het statistiekbureau gaat de daling van de werkloosheid samen met een toename van het aantal mensen met betaald werk. Dat is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16.000 per maand toegenomen.

Bij uitkeringsinstantie UWV kwam het aantal lopende WW-uitkeringen in januari uit op 419.000. De instantie verstrekte in de eerste maand van dit jaar 45.000 nieuwe uitkeringen, 20 procent minder dan in januari vorig jaar.

Bronnen: CBS, ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer