Nederlandse ondernemers minder somber

0

Ondernemers in de industrie waren in maart minder somber gestemd dan de maand ervoor. Vooral producenten van consumptiegoederen waren een stuk optimistischer.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De pessimisten hebben nog steeds de overhand, maar het producentenvertrouwen steeg van -5,0 naar -3,1. Deze verbetering komt doordat de producenten verwachten meer te fabriceren in de komende maanden, aldus het CBS.

Het oordeel over de orderpositie verslechterde iets. Ook over de voorraden waren de ondernemers een fractie minder positief dan in februari. Over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche waren de ondernemers net zo pessimistisch als de voorgaande maand.

Bij de zakelijke dienstverleners is de stemming al met al de afgelopen maanden ook verbeterd, aldus het CBS. Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal stijgen was in maart ruimschoots groter dan het aantal dat een afname voorziet. Ook dachten de ondernemers iets minder negatief over het economisch klimaat dan een maand eerder.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer