Uitzendbranche grootste klap bij banenverlies

2

In het vierde kwartaal van 2009 was de daling van het aantal banen in ons land aanzienlijk kleiner dan in de drie kwartalen die daaraan vooraf gingen.

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de nieuwste cijfers.

In het vierde kwartaal van 2009 waren er, rekening houdend met de seizoensinvloeden, 16.000 banen minder dan in het derde kwartaal. In vergelijking tot dezelfde periode in 2008 waren er 147.000 banen minder.

De grootste daling van het aantal banen was waar te nemen in de zakelijke dienstverlening, waar het aantal banen in een jaar tijd met ruim 100.000 afnam. Deze daling bestaat voor het overgrote deel uit uitzendbanen. De uitzendbranche ving het afgelopen jaar de grootste klap op van het banenverlies.

In de niet-commerciële dienstverlening (overheid, onderwijs, cultuur en zorg) groeit het aantal banen echter nog steeds. In het vierde kwartaal van 2009 waren er in deze sectoren 69.000 banen meer dan in het vierde kwartaal van 2008. Het grootste deel van deze groei zit in de zorgsector.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. gerdine de groot op

    De werkeloosheid is nog verder toegenomen, met andere woorden; nog meer mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt; nog meer kansen en mogelijkheden om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.

Reageer