Online vacatureaanbod blijft gelijk in april

1

Het online vacatureaanbod is in april op hetzelfde niveau gebleven als een maand eerder. Het aanbod laat geen substantiële veranderingen zien.

Dit blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt. Op jaarbasis staat de Index 15 procent lager dan in april 2009.

Hoewel het gemiddelde vacatureaanbod niet veranderde, waren er per sector wel wijzigingen waar te nemen. Het aantal vacatures in de sector Research & development en de sector Transport & logistiek nam het meest toe. In de juridische sector daalde het vacatureaanbod daarentegen voor de derde achtereenvolgende maand.

Europees vacatureaanbod

Op Europees niveau steeg het online vacatureaanbod wel. De Monster Employment Index steeg met vier punten. In de meeste landen was een toename van het vacatureaanbod te zien, waarbij het aanbod in België en Duitslang het meest gestegen is. In Nederland bleef het aanbod dus gelijk en in Groot-Brittannië daalde het aanbod.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Marc Drees op

    Waarom wordt aandacht besteed aan deze index? Het is een zeer onvolledig en onjuist beeld van de werkelijkheid. Stop eens met het papagaaien van onzin

Reageer