Tempo-Team zet zich in voor krachtwijk

0

Uitzendbureau Tempo-Team heeft door middel van het project KrachtCatering geprobeerd structureel iets te betekenen voor de Utrechtse krachtwijk Kanaleneiland.

Dinsdag 11 mei mochten elf deelnemers aan het project hun certificaat voor cateringmedewerker in ontvangst nemen.

Het project was een initiatief van Tempo-Team en Stichting Doenja Dienstverlening, met als doel de mensen uit de Utrechtse krachtwijk, oftewel aandachtswijk, Kanaleneiland die moeite hebben om aansluiting op de arbeidsmarkt te krijgen, een zetje in de juiste richting te geven. Maar ook de gemeente Utrecht, diverse wijkorganisaties en verschillende cateraars waren nauw bij het project betrokken.

Het idee ontstond een tijdje geleden, nadat de medewerkers van Tempo-Team een dag geholpen hadden met het welzijnswerk van Doenja in de wijk. Doenja vroeg daarop of de uitzender niet structureel iets voor de wijk wilde betekenen. Dit was de eerste aanzet tot het project KrachtCatering.

Na een strenge selectie door Tempo-Team en Doenja, waarbij vooral gekeken werd naar de motivatie van de kandidaten, zijn er veertien personen uitgekozen om deel te nemen aan het project.
De deelnemers kregen een introductiecursus catering, die zowel uit een theoretisch als een praktisch gedeelte bestond. Daarnaast kregen zij sollicitatietrainingen in groepsverband. Ook moesten zij vier weken stage lopen. Tempo-Team bemiddelde hierbij tussen de cateraars en de cursisten.

Van de oorspronkelijke veertien cursisten hebben er nu elf het traject succesvol kunnen afronden. Het certificaat is een mooi behaald tussenstation, maar het einddoel is natuurlijk het hebben van een betaalde baan. Tot nu toe is het één cursist gelukt dit einddoel te halen. De overige deelnemers probeert Tempo-Team aan het werk te helpen, het liefst richting een vaste baan. “ Ze zijn nog niet van ons af,” aldus Monique Smit, projectleider vanuit Tempo-Team.

Tempo-Team is erg tevreden over het verloop en de resultaten van het project. Wat begon als een pilot zal waarschijnlijk nog wel navolging krijgen. Martin van Baekel, business unit directeur van Tempo-Team: “ We zijn goed gemotiveerd om door te gaan met soortgelijke initiatieven.” Tempo-Team heeft laten weten zicht daarbij niet perse te beperken tot de krachtwijken in Utrecht.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer