OTTO: groter beroep op arbeidsmigranten

0

De Nederlandse arbeidsmarkt internationaliseert in hoog tempo en de vraag naar arbeidsmigranten zal toenemen.

Dat stelt OTTO Work Force in een toelichting op de publicatie van haar eerste arbeidsmarktrapportage.

Tekorten op de arbeidsmarkt
Frank van Gool, CEO OTTO Work Force: ‘De komende jaren zal de Nederlandse arbeidsmarkt ingrijpend veranderen. Als de economische groei op het huidige niveau doorzet zal er in 2020 weer een tekort zijn aan arbeidskrachten. Je ziet dit nu al, arbeidsmigranten zijn een uitkomst voor het oplossen van tekorten op de arbeidsmarkt. Bedrijven zullen in de toekomst nog vaker structureel een beroep doen op arbeidsmigranten.’

Nederland niet in top-5
Het is een misvatting dat Nederland het meest aantrekkelijke land voor arbeidsmigranten is, zo stelt Van Gool: ‘We denken vaak dat arbeidsmigranten in de rij staan om hier te komen werken, maar we staan niet eens in de top 5 van populaire Europese landen voor arbeidsmigranten. Daarom moeten we nu al alle ontwikkelingen in kaart brengen, op de toekomst voorsorteren en ons land aantrekkelijker maken voor deze migranten’, aldus Van Gool.


OTTO Work Force zal voortaan ieder kwartaal met een rapportage komen over de laatste ontwikkelingen binnen de internationale arbeids- en flexmarkt. De eerste kwartaalrapportage vindt u hieronder als bijlage.

Bron: OTTO Work Force

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer