Payrollers dreigen werk neer te leggen

0

De ambtenaren die op basis van een payrollcontract in dienst zijn bij AgentschapNL dreigen maandag het werk neer te leggen als er voor zondag middernacht geen goed sociaal plan op tafel ligt.

Dit meldt vakbond FNV Bondgenoten.

Door een reorganisatie bij het onderdeel van het ministerie van Economische Zaken dreigen ambtenaren die op payrollbasis in dienst zijn, hun baan te verliezen. FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond proberen al ruim een half jaar een sociaal plan af te spreken voor de getroffen medewerkers. Agentschap NL en payrollbedrijf CapitalP blijven volgens de vakbonden naar elkaar wijzen als het gaat om de verantwoordelijkheid voor het sociaal plan. De vakbonden hebben de organisaties nu een ultimatum gesteld.

Als de ambtenaren maandag het werk neer leggen is dat voor het eerst dat gepayrollde werknemers dan staken voor een gelijke behandeling als hun vaste collega’s.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer