PvdA: stop schijnconstructie met flexwerker

9

De PvdA wil dat bedrijven niet langer personeel kunnen inhuren via andere bedrijven, om zo de cao te omzeilen. Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer van deze partij zal minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vragen een einde te maken aan deze constructie.

Ze doet dat bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken, die deze week plaatsvindt in de Tweede Kamer. De PvdA heeft een bericht in De Telegraaf van maandag hierover bevestigd.

Hamer zegt dat het inhuren van personeel via zogeheten payrollbedrijven steeds vaker voorkomt. Ze spreekt van ‘veramerikanisering’ van de arbeidsmarkt’ en eist dat haar partijgenoot Asscher ingrijpt.

Hamer wil ook dat flexwerkers met een tijdelijk contract recht krijgen op ontslagvergoeding. Ze denkt aan een maand per gewerkt jaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

9 reacties

  1. Matthijs de Gier op

    Ik zeg payroll via NVUB aangesloten organisatie, deze bieden een ontslagvergoeding voor de werknemer. Het bestaat al, maar niet iedereen weet het!

  2. Johan Ketelaars op

    Mevrouw Hamer, steek uw hoofd niet in het zand maar kijk naar de mogelijkheden die payrolling biedt. Het schept banen en komt de economie dus direct en goede.

  3. Voor kleine bedrijven is het zeer moeilijk mensen te ontslaan en voor grote bedrijven met nog steeds veel winst is het zeer makkelijk. Pas als het ontslag recht wordt aangepast zou dit kunnen werken. kleine bedrijven zullen failliet gaan door deze regeling. Dus minder werk is dat wat de PVDA wil? Ik denk dat een zaken kabinet zonder enige politieke kleur Nederland er makkelijk boven op kan krijgen. Haal mensen van de werkvloer die beleid kunnen maken. En niet mensen die alleen ge?nteresseerd zijn in eigen macht. En voor iedereen in de politiek hetzelfde WW recht als voor iedereen , geen uitzonderingen.

  4. Bijzondere uitspraak: het loon / personeelskosten is een groot deel van de kostprijs van een product. Op het moment dat iedereen conform CAO van bedrijven moet worden betaald, zullen onze in Nederland, geproduceerde producten veel en veel duurder worden. Dag export en welkom export van werkgelegenheid. Bedrijven gaan massaal niet meer in Nederland produceren. Is dat wat de PvdA beoogd? Iedereen in de WW.

  5. Bij Online-people word dit al een aantal jaren gehanteerd. Wij volgens zowiezo de CAO van de opdrachtgever en bieden werknemers meer zekerheden. Het is dus niet nieuw enkel een aanscherping van alle losse CAO’tjes die zijn ontstaan nadat de payroll CAO vorige jaar niet verlengd is. Die bedrijven hebben allemaal hun eigen bedrijfs CAO opgesteld en doen hiermee de flexwerkers tekort.

Reageer