Randstads ‘Jeugd op Zoek’ achter op schema

0

Na een voortvarende start lijkt het succes van het project ‘Jeugd op Zoek’ wat af te zwakken. De teller staat na drie weken op 5396, terwijl een week geleden al een tussenstand van 4114 jongeren werd gemeld.

Uitzendorganisatie Randstad en ambassadeur jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk hoopten met hun initiatief in vijf weken tijd 10.000 jongeren aan een baan te helpen.

‘We zouden eigenlijk elke week voor 2000 jongeren werk moeten vinden. Dan hadden we nu na drie weken op een tussenstand van 6000 gezeten”, zegt een woordvoerster. Zij benadrukt dat Randstad er van alles aan zal doen om de doelstelling alsnog te halen. ‘We gaan ervoor, maar de marktomstandigheden zijn wel moeilijk. We hebben natuurlijk werkgevers nodig om de jongeren te kunnen plaatsen.’

In Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland zijn inmiddels de meeste jongeren aan het werk geholpen. De vacatures lopen uiteen in functiecategorie en opleidingsniveau, zo is er veel werk voor jongeren als administratief assistent, magazijnmedewerker, postsorteerders, maar ook sjouwers, hosts of bijrijders worden gevraagd. Het grootste percentage van de jongeren is 31-40 uur per week aan het werk.

Randstad zegt dat de Jeugd op Zoek bus vanwege het grote aantal aanmeldingen van bedrijven nog tot  11 oktober door Nederland rijdt om jongeren kennis te laten maken met het bedrijfsleven. De bus reed donderdag in de Europoort en vrijdag in de regio Veenendaal. Op 3 oktober wordt het programma Jeugd op Zoek afgesloten in Den Haag.

ANP, Randstad

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer