Continuflex wil dispensatie ABU-cao

0

Bij de algemeen verbindend verklaring van de nieuwe ABU cao voor uitzendkrachten 2012-2017 heeft het Ministerie van SZW geen dispensatie toegekend aan de nieuwe Continuflex-cao. Tot grote teleurstelling van voorzitter Rendert Algra van Continuflex.

Flexbranche-vereniging Continuflex en vakbond AVV tekenen bezwaar aan tegen het niet toekennen van dispensatie van de nieuwe ABU-cao. De belangrijkste reden lijkt volgens Continuflex te zijn dat het ministerie in het verleden ook de NVUB-cao’s afwees, de voorloper van Continuflex. Volgens voorzitter Algra gaat het ministerie daarmee ‘volledig voorbij’ aan de doelstelling van de nieuwe Continuflex cao. ‘Deze cao kent een geheel nieuwe benadering van arbeidsflexibiliteit en werkzekerheid en sluit daarmee juist aan bij de wensen van het Kabinet.’

Sectorplan
De AVV en de vereniging Continuflex vrezen dat het niet erkennen van de Continuflex-cao een negatieve invloed heeft op het sectorplan dat ze willen indienen bij het ministerie van SZW. De cao vormt de basis voor een gezamenlijke sectorplan-aanvraag van Continuflex, AVV en de de stichting Entrance, en realiseert volgens hen meer werkzekerheid voor flexwerkers.

Het sectorplan gaat uit van het principe dat de vervuiler betaalt. ‘Maar dan moet je ook zorgen dat die ondernemers die het goed doen, daarvoor worden beloond,’ zegt flexondernemer en bestuurslid van Continuflex, Maarten Wienbelt. ‘Dat is de kern van ons plan, ondernemers belonen die er zelf voor zorgen dat hun werknemers, ook bij verlies van opdrachten, niet in de WW terecht komen.’

Het sectorplan wordt ingediend met het oog op financiering uit de 600 miljoen die minister Asscher voor werkgelenheidsplannen beschikbaar heeft gesteld. De nu niet toegekende dispensatie zal een remmende werking hebben op het aantal deelnemers dat gebruik gaat maken van het sectorproject, vrezen Algra en Wienbelt.

Bron: Continuflex

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer