Bescherming flexwerker gunstig voor zzp’er

0

Het kabinetsplan om flexwerkers beter te beschermen lijkt vooral in het voordeel van zzp’ers uit te vallen. Bijna de helft (47%) van de ondernemers zegt hierdoor minder flexwerkers te zullen aannemen en meer zzp’ers te zullen inzetten.

Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel. Het plan lijkt volgens de KvK voor een tweedeling te zorgen in ondernemersland: 37% van de ondervraagden is het eens met de maatregel, tegenover 41% die er niets in ziet.

Het kabinet wil per 1 januari 2015 flexwerkers beschermen met een verplicht vast contract na twee jaar flexwerk en het recht op een ontslagvergoeding. Op het plan is eerder al kritiek geuit, ook de VVD heeft haar bedenkingen. Arbeidsmarktdeskundigen denken dat de maatregelen averechts uitpakken voor flexwerkers.

ANP, KvK

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer