Rijksoverheid stopt met payrolling

0

De rijksoverheid stopt met payrolling. Dat meldde minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) gisteren op het ABU-congres. Tegelijkertijd groeit de flexibele schil van de overheid.

De overheid wil misbruik van flexibele arbeid aanpakken en daarin het goede voorbeeld geven. Asscher:  ‘De rijksoverheid heeft de afgelopen jaren heel veel gewerkt met payrolling. Een manier om mensen goedkoop te houden. Daar gaan we mee stoppen, dat gaat de komende jaren worden afgebouwd. We gaan mensen weer in vaste dienst nemen, denk aan de schoonmakers.’

Flexibele schil groter
Tegelijkertijd is de overheid de sector waar de flexibele schil de komende jaren het sterkst zal groeien, met name in de zorg, het onderwijs en de overheid zelf. Jurriën Koops, directeur ABU, zei hierover gisteren in het NOS journaal: ‘Ook voor overheidsinstellingen is de toekomst onzeker. Taken nemen toe, budgetten zijn onzeker. Dat betekent dat deze instellingen zich gaan inrichten als ondernemer en zoeken naar flexibiliteit.’

Flexwerk groeit naar 30%
Op het ABU-congres gisteren werd het TNO-rapport De toekomst van Flex, een onderzoek naar flexstrategieën van Nederlandse bedrijven gepresenteerd. Een van de belangrijkste conclusie in het rapport is dat volgens TNO in 2020 bijna één op de drie werknemers een flexwerker zal zijn.

Nieuwe voorzitter ABU
Tevens trad Hans Kamps terug als voorzitter van de ABU en werd de nieuwe voorzitter, Aart van der Gaag, welkom geheten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer