Ruim 1,3 miljoen mensen op zoek naar meer werk

0

In totaal ruim 1,3 miljoen parttimers en mensen zonder werk willen graag méér uren werken. Van dit onbenut arbeidspotentieel waren in het tweede kwartaal van 2017 ongeveer 451.000 mensen binnen twee weken beschikbaar voor werk en waren ook actief op zoek.

Een bijna even grote groep als de werklozen was óf op zoek naar werk óf was beschikbaar, zo meldt het CBS.
Tot deze krimpende groep behoren ook de ‘ontmoedigden’, de mensen die geen hoop meer hebben aan de bak te komen. De rest van het onbenut arbeidspotentieel betreft een groep van 460.000 parttimers, die meer willen werken en beschikbaar zijn.

Vooral jongeren willen meer uren werken

Het onbenut arbeidspotentieel krimpt sinds 2014. In 2016 telde dit potentieel nog 209 duizend personen méér. Onder 55-plussers is de afname iets later begonnen. In het tweede kwartaal van 2017 behoorden 217 duizend 55-plussers tot het onbenut arbeidspotentieel zonder werk. Alleen onder jongeren is deze groep nog groter.

In het afgelopen kwartaal bestond de groep jongeren uit 265 duizend personen. Bovendien geven jongeren die in deeltijd werken het vaakst aan meer uren te willen werken (117 duizend).

Bron: CBS

Lees ook:

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer