Start People investeert in personeel betonbranche

0

Om de personeelsproblemen in de betonbranche voor te zijn, ontwikkelt Start People in samenwerking met vier Brabantse betonbedrijven en ROC Midden-Brabant een Beroeps Begeleidend Leren (BBL) traject mallen maken voor jongeren.

Op dit moment is Start People in samenwerking met het UWV bezig met het werven van technisch ingestelde jongeren met een VMBO-diploma. Dit kunnen zowel schoolverlaters zijn als mensen die al wat ouder en werkloos zijn.

Het BBL-traject zal per 1 september van start gaan. De jongeren zullen in een klas van tien tot twintig leerlingen de lessen volgen op het ROC. Elke drie weken volgen de leerlingen een praktijkleerdag bij een betonbedrijf. Na vijf bijeenkomsten krijgen zij bij een ander bedrijf een nieuwe opdracht. Zo krijgen ze de gelegenheid om de verschillende aspecten van het vak te leren kennen.

Het traject duurt 1,5 jaar. Tijdens deze periode is Start People de juridische werkgevers van de leerlingen. De uitzender betaalt ook de opleidingskosten. Daarnaast zorgen de deelnemende bedrijven voor praktijkbegeleiders en een vergoeding voor de gewerkte uren.

Wanneer het BBL-traject succesvol is afgerond, ontvangen de leerlingen een mbo-diploma metaalbewerker met getuigschriften voor hout op mbo-niveau 2. Ook kunnen zij rekenen op een baan garantie bij één van de deelnemende bedrijven.

De bedrijven die meewerken aan dit project zijn Hurks beton Veldhoven, Heijmans Bestcon in Best, Hurks oosthoek kemper in Tilburg en BetonSon in Son.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer