Tempo-team bindt strijd aan met jeugdwerkloosheid in krachtwijken

0

Uitzendorganisatie Tempo-Team biedt leerwerktrajecten en arbeidsplaatsen aan jongeren uit krachtwijken. Dat staat in een overeenkomst die de organisatie tekende met het ministerie van VROM.

Schooluitvallers en jeugdwerklozen in de veertig krachtwijken krijgen een opleiding of werktraject aangeboden, meldt het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM). Tempo-Team maakt afspraken met hun klanten, terwijl het ministerie zorgt voor contacten met de gemeenten. Per wijk maakt de uitzendorganisatie afspraken met gemeente en UWV over het aantal jongeren dat aan het werk moet worden gezet.

Het geheel moet leiden tot een ‘sluitende aanpak’ voor schooluitvallers en jeugdwerklozen. Mogelijk leidt Tempo-Team in de wijk een speciale intercedent op om deze groep te begeleiden. Directievoorzitter Kees Stroomer van Tempo-Team is enthousiast: ‘Dit initiatief past goed in de sociale innovatiestrategie van Tempo-Team. Werk blijkt één van de belangrijkste factoren om de situatie in de aandachtswijken te doorbreken en draagt structureel bij aan een betere toekomst.’

Naast de ‘sluitende aanpak’ uit de landelijke overeenkomst, maakt Tempo-Team afspraken met de verschillende gemeenten over specifieke projecten. Nu al lopen er in het Amsterdamse Slotervaart en het Utrechtse Kanaleneiland succesvolle Tempo-Teamprojecten. Ook met Rotterdam is inmiddels een overeenkomst getekend voor de wijk Charlois. In de krachtwijken is de werkloosheid vaak dubbel zo hoog als het Nederlandse gemiddelde, terwijl een groot aandeel van de jongeren school zonder startkwalificatie verlaat.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer