Studenten zien geen glazen plafond voor vrouwen

1

Studenten vinden vrouwen aan de top normaal, bleek uit een poll van uitzendbureau Studentenwerk.

‘Vrouwen aan de top?’ vroeg Studentenwerk op hun site aan ruim 1000 bij hen ingeschreven studenten. Bijna 90 procent van de studenten koos voor: ‘Ja, waarom hebben we het daar nog over?’ Een hele kleine minderheid van enkele procenten maakte zich zorgen over wat er zou gebeuren wanneer die vrouw kinderen krijgt en slechts één procent vond dat een topvrouw zich wel als een man moest gedragen.

De uitzendbranche staat bekend als een ‘vrouwenwereld’, en ook bij Studentenwerk is dat zo: 80 procent van de ongeveer 200 werknemers is vrouw. Van die groep vrouwen heeft 15 procent een leidinggevende functie. Dat zijn dertig vrouwen. Het bedrijf telt naast het hoofdkantoor, vijftien regiokantoren in Nederland en één in België. De drie directeuren en oprichters zijn mannen. 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Waarom wordt het toch steeds aangekaart? Als een vrouw een leidinggevende functie wil kan dat toch.Denk je nou werkelijk dat er een ondernemer is die pertinent tegen vrouwen in topfuncties is? Als een het beste is voor die onderneming komt ze er ook. Als je het dan toch onderzoekt geef dan eerst de definitie van topfunctie. Ik las laatst een stuk in een lokaal blad over drie vrouwen op topfuncties die hun mening gaven. De bedrijven waar ze een “topfunctie” hadden waren niet meer dan 10 man groot tsja…

Reageer