Koepelvereniging VIA heeft nieuw bestuur

0

Na de afgelopen tumultueuze maanden heeft de Vereniging Internationale Arbeidsbemiddeling (VIA) weer een nieuw bestuur. In mei stonden bestuur en directeur op strijd na een hooglopend conflict.

Johan de Jong van Holland Contracting is tijdens de algemene ledenvergadering verkozen tot de nieuwe voorzitter van het VIA bestuur. Theo Peeters van SEP Peeters Oirlo is benoemd tot vicevoorzitter en Hans van der Kooij van P&M Jobs tot secretaris. Er waren geen tegenstemmen, aldus voorzitter De Jong.

Het nieuwe bestuur treedt aan na een tumultueuze periode, waarin zowel bestuur als directeur opstapte. Volgens oud-directeur Gerlof Roubos was dat het gevolg van een intern conflict tussen ‘rekkelijken’ en ‘preciezen’. De VIA hanteert strenge normen, maar niet alle leden willen deze normen ook strikt toepassen, liet Roubos optekenen in Flexmarkt. Oud-bestuurder Bert Bakker zei in hetzelfde artikel echter dat het vertrek van bestuur en directeur niets anders was dan het uitvoeren van een al eerder genomen besluit om een nieuwe start met nieuwe gezichten te maken.

Voorzitter De Jong laat zich niet verleiden tot uitspraken over de ‘richtingenstrijd’: ‘Het verleden is het verleden, we moeten naar de toekomst kijken.’ Hij verwacht dat de markt voor arbeidsmigranten zal groeien en dat de VIA een belangrijke rol te spelen heeft als branchevereniging. Op dezelfde ledenvergadering waar hij werd benoemd, committeerden de VIA-leden zich ook aan de strijd tegen de uitbuiting van arbeidsmigranten.

Directeur ad interim Claudia Füss zal haar werkzaamheden op het secretariaat na 1 juli voortzetten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer