Vacatures klantcontact moeilijk te vervullen

0

Door het aantrekken van de economie groeit de vraag naar kandidaten voor banen in de klantcontactbranche. Er heerst krapte op deze arbeidsmarkt, waardoor weer meer outbound recruitment plaatsvindt.

De FINTREX klantcontact arbeidsmarktanalyse biedt inzicht in de cijfers van het eerste kwartaal van 2018 en daarmee in de uitdagingen en kansen voor de branche.

Meer vacatures

De spanning op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van dit jaar verder toegenomen. Dat geldt ook de klantcontactbranche. Van alle klantcontact vacatures is alleen al het aantal vacatures met de functietitel klantcontact medewerker gestegen van 6.438 vacatures in het vierde kwartaal van 2017 naar 6.877 vacatures in het eerste kwartaal van 2018.

Outbound recruitment

De toename in vacatures en de dalende werkloosheid zorgen ervoor dat het aantrekken van de juiste medewerkers een grotere uitdaging is geworden voor bedrijven. Steeds meer organisaties maken daarom gebruik van outbound recruitment. Waar in het verleden altijd genoeg sollicitanten reageerden op een vacature, is deze situatie veranderd en zijn bedrijven weer volop bezig om actief kandidaten uit de markt te trekken.

FINTREX heeft een Whitepaper Arbeidsmarktanalyse Klantcontact Q1 2018 gepubliceerd die men kan downloaden.

Bron: FINTREX

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer