Vacaturetrends 2014

0

In 2014 steeg het vacatureaanbod. Vooral de vraag naar horecamedewerkers (+106%) en projectmanagers (+94%) steeg hard. Ook de groeiende vraag naar starters valt op: deze verdubbelde ruim ten opzichte van 2013 (+109%).

Alle gegevens zijn gebaseerd op een analyse van de exacte data op de site van Monsterboard. De cijfers zijn tevens in lijn met gegevens van data-organisatie Jobfeed.

ICT en techniek
De afgelopen jaren was er de meeste vraag  naar medewerkers in de ICT-sector, maar in 2014 is dit verschoven naar de technische sector. Desondanks is de meest gevraagde functie nog steeds een IT-functie, namelijk software- en webdeveloper.
In de technische sector waren voor het eerst de meeste vacatures te vinden: 13,9% van de vacatures viel in deze sector. De financiële sector is uit de top tien gevallen.

Starters
Als het gaat om ervaring, is de grootste procentuele groei weggelegd voor starters met minder dan één jaar ervaring. Een toename van 6.635 vacatures op de site betekende een ruime verdubbeling (+109%). Met een toename van 6.389 vacatures t.o.v. 2013 (+39%) was er ook veel groei in de groep ‘midcareers’ (5 tot 7 jaar ervaring).

Mobiel zoeken
Hoewel secretaresse ook in 2014 de meest gezochte baan is voor werkzoekenden, zijn opvallende stijgers in de top 10 dit jaar de horeca (nr. 4), chauffeur (nr.6) en koerier (nr. 10). Daarnaast valt op dat werkzoekenden steeds vaker mobiel op zoek gaan naar een nieuwe baan. In 2012 zocht nog 15% van de bezoekers mobiel naar vacatures op Monsterboard, in 2013 was dit al 25% en dit jaar bedroeg het aantal mobiele bezoeken 30%.


Bron: Monsterboard/Jobfeed

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer