Vakbond protesteert tegen ontslag payrollmedewerkers

1

FNV Bondgenoten gaat dinsdag in actie voor de deur van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie tegen het feit dat er payrollkrachten zonder sociaal plan op straat worden gezet.

Dit heeft de vakbond vandaag laten weten.

Bij AgentschapNL (AgNL), onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, verdwijnen dit jaar 243 banen. Hierdoor zullen ook tientallen payrollkrachten op straat worden gezet. Zij zijn niet in dienst bij AgNL, maar werken via payrollbedrijf CapitalP. In de periode tot 2014 moeten alle tijdelijke krachten bij AgNL verdwijnen.

FNV Bondgenoten wil dat de payrollkrachten bij het ontslag gelijk worden behandeld als de ‘gewone’ambtenaren en dus ook recht hebben op de afspraken uit het sociaal plan. Mariette Patijn, bestuurder van FNV Bondgenoten: “Deze mensen horen gewoon bij AgNL, ze zijn naar onze mening feitelijk ambtenaar, maar verworden nu opeens tot een flexibele schil die je gewoon weg kan gooien? Dat lijkt me niet.” De vakbond wil dat de payrollkrachten ook recht krijgen op een goede afvloeiingsregeling met omscholing, outplacement en ontslagvergoeding zoals dat voor ambtenaren gebruikelijk is.

Omdat de vakbond tegen de ongelijke behandeling is, werd eerder dit jaar ook al de payroll-cao opgezegd.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer