Veel Nederlandse vrouwen werken

0

Naar Europese maatstaven hebben veel vrouwen in Nederland betaald werk. Nederlandse vrouwen zijn ook hoger opgeleid dan gemiddeld in de Europese Unie.

Maar het beloningsverschil met mannen is in Nederland groter dan gemiddeld in de EU, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

In Nederland werkt 71,5 procent van de vrouwen. Van de 27 lidstaten van de Europese lidstaten is dat percentage alleen in Denemarken nog iets hoger. Maar in landen als Malta en Italië ligt het onder de 50 procent.

Driekwart van de Nederlandse vrouwen werkt in deeltijd en dat maakt de Nederlandse vrouw kampioen deeltijdwerker. Op ruime afstand volgt Duitsland waar 45 procent van de werkende vrouw een parttimebaan heeft.

Nederlandse vrouwen verdienen gemiddeld 81 procent van het brutoloon dat mannen ontvangen. Daarmee is het verschil groter dan het Europese gemiddelde dat op 83 procent ligt.

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer