Veluwse uitkeringsgerechtigden krijgen hulp van TiP personeelsdiensten

0

TiP personeelsdiensten gaat een steentje bijdragen aan het verkleinen van de kloof tussen Veluwse uitkeringsgerechtigden en de arbeidsmarkt.

De Veluwse uitzendorganisatie TiP personeelsdiensten, onderdeel van de Humares Groep, stelt zijn contacten met het lokale bedrijfsleven beschikbaar. Samenwerkingsverband WerkPunt Veluwerand, waarin UWV, gemeenten en de Sociale Werkvoorziening zijn verenigd, kent de kandidaten en heeft de middelen om hen op te leiden en te begeleiden. Samen willen de twee organisaties twintig uitkeringsgerechtigden aan een langdurige baan helpen.

In het Randstad-rapport Bridging the Gap werd vorige week al gewaarschuwd voor de komende tekorten op de arbeidsmarkt nu de economie weer aantrekt (meer hierover in de papieren Flexmarkt van juni). Eén van de groepen die de broodnodige rek zou kunnen brengen, zijn uitkeringsgerechtigden en langdurig werklozen. Maar, waarschuwt het rapport, hiervoor is wel een traject van maatwerk nodig. Dat is wat TiP personeelsdiensten en WerkPunt Veluwerand hopen te bieden.

Het doel is ‘om de employability van de kandidaten te vergroten, hen arbeidsritme op te laten doen en waar mogelijk kandidaten zonder startkwalificatie op te leiden tot MBO 2 niveau. Uiteindelijk moeten minimaal twintig uitkeringsgerechtigden voor minimaal een jaar aan het werk komen, met uitzicht op een contract’.

Het project ‘LasZo!’ is al van start gegaan. Daarin volgen zeven uitkeringsgerechtigden een leer/werktraject in de lastechniek. De eerste drie maanden combineren de zeven les met stage, om daarna negen maanden voltijds stage te gaan lopen. Voor dit project werkt TiP personeelsdiensten samen met mede-Humares-merk Maintec.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer