Nauwelijks personeelsproblemen door WK finale, rust voor uitzendbureaus

0

Ook op zondagavond, tijdens de finale van het WK voetbal, zijn er mensen die gewoon moeten werken. Maar uitzendbureaus hoeven geen topdrukte te verwachten.

Het lijkt er niet op dat de WK-finale bij veel bedrijven problemen oplevert. Dat is woensdag gebleken uit een rondgang van het ANP.

De politie- en brandweerkorpsen in de grote steden laten weten dat ‘de roosters al lang geleden gemaakt zijn’. De Nederlandse Spoorwegen laten weten ‘dat voldoende personeel kan worden ingezet om alle verwachte vervoersstromen zondagavond aan te kunnen’. Bij de KLM ‘gaan vluchten voor alles. Dat weten piloten en ander personeel ook. Als ze echt vrij hadden gewild, hadden ze van tevoren verlof moeten aanvragen’.

Datzelfde geldt voor de vervoersbedrijven in de drie grote steden. ‘Al laten we het aan de bestuurders zelf over als ze willen ruilen’, stelt een zegsvrouw van de Haagse HTM. ‘De echte fans die de winst van Oranje zagen aankomen, hebben allang van tevoren vrij gevraagd.’ De Rotterdamse RET laat weten te proberen ruilverzoeken te honoreren ‘voor zover dat mogelijk is’. Vooral buschauffeurs hebben daar woensdag al om gevraagd, laat een woordvoerster weten.

Joop van den Ende Theaterproducties heeft de voorstellingen van de musicals Mary Poppins en Mamma Mia! zondagavond vervroegd, zodat alle acteurs en andere medewerkers tijdig voor de beeldbuis kunnen zitten. Maar radioprogramma’s zijn niet zo gemakkelijk te verschuiven, erkent presentatrice Astrid de Jong.

Zij zit zondagavond tussen acht en tien uur ’s avonds achter de microfoon van Radio 2. ‘Ik vind het niet erg’, stelt ze nuchter. ‘Juist die paar mensen die op dat moment luisteren, doen dat met een duidelijke reden. Die hechte groep kan je niet teleurstellen.’ Wel zijn de geplande gasten voor zondagavond afgezegd. ‘Je kan die mensen niet dwingen over oude hits te gaan praten, terwijl ze liever naar de WK-finale zouden kijken.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer