Verdere daling vacatures door coronacrisis

0

Het aantal vacatures blijft sinds de uitbraak van de coronacrisis dalen. Op 3 april lag het aantal vacatures 23% onder de trend van vorig jaar. Inmiddels is dat 36%, zo blijkt uit analyse van vacaturesite Indeed.

Na de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen die vorige week werden aangekondigd, is de kappersbranche heel voorzichtig begonnen met het aantrekken van personeel. Dat heeft geleid tot een vacaturestijging van 5%.

Arjan Vissers van Indeed Benelux: “Naarmate de maatregelen worden versoepeld, verwachten we deze effecten ook terug te zien in de cijfers voor de beroepsgroepen die het betreft, afhankelijk van in hoeverre zij hun werkzaamheden kunnen oppakken. Vooralsnog zien we nog grote verschillen tussen sectoren.”

Sectoren met daling vacatures

Dalingen in vacatures voor verpleegkunde, civiele techniek, bouw en softwareontwikkeling zijn bijvoorbeeld relatief beperkt, terwijl vacatures voor onder meer de horeca, hospitality & toerisme en schoonmaak aanhoudend blijven afnemen. Zo was er begin april sprake van een daling van 54% van de vacatures in de horeca, inmiddels is dit opgelopen naar 69%. Het aantal vacatures in de toerisme is verder gedaald van 48% naar 68%.

Indeed

Sectoren meer stijging vacatures

Er zijn volgens Indeed ook sectoren waar het aantal vacatures sinds het uitbreken van de coronacrisis juist zijn gegroeid. Dit geldt uiteraard vooral voor functies in de zorg. Vissers: “Het zal geen verrassing zijn dat vooral de functies waar nu extreem veel vraag naar is in deze lijst staan, zoals thuishulp.”
Maar dit geldt ook voor vacatures in de bouw en techniek. Volgens Visser komt dit mede doordat die functies vaak nog steeds kunnen worden uitgevoerd, ondanks de coronamaatregelen.

Indeed

Lees ook: Sterke opleving in vacatures bij uitzend- en bemiddelingsbureaus

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer