Wat wil de werkende Nederlander in 2019?

0

Meer loon, training en een betere werk/privé-balans – dat is waar de werkende komend jaar naar streeft. En ruim een op de tien werkenden (11%) gaat in 2019 op zoek naar een nieuwe baan.

Dat blijkt in ieder geval uit het nieuwjaarsonderzoek van online pensioenuitvoerder BeFrank.

Ongeveer 30% van de respondenten heeft het voornemen om een cursus, training op opleiding te volgen. Een kwart van de Nederlanders mikt het komende jaar op een betere balans tussen werk en privé. En ruim één op de vijf werkende Nederlanders wil in 2019 bij zijn werkgever om salarisverhoging vragen.

Mannen wil meer loon

Opvallend, het zijn vooral mannen die voor een hoger loon gaan. Zo’n 30% is van plan om hier het komende jaar werk van te maken, tegenover slechts 13% van de vrouwen. Ook als het gaat om promotie leggen mannen de lat een stuk hoger. Iets meer dan 10% van de vrouwen heeft het voornemen om in 2019 een stapje hogerop te komen. Bij de mannen ligt dat percentage veel hoger, op 22%.

Stijging cao-lonen

De cao-lonen in Nederland kenden vorig jaar overigens de sterkste stijging van de afgelopen negen jaar. Volgens het CBS gingen werknemers er gemiddeld 2,1% op vooruit. Daarmee lijken de lonen harder te zijn gestegen dan de inflatie, maar achter te lopen op de economische groei. Instanties als De Nederlandsche Bank (DNB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hameren er al een tijd op dat de lonen best wat harder mogen stijgen, gezien de krappe arbeidsmarkt.

Combi-baan in opkomst

Arbeidsmarkttrends als flexibilisering, langer doorwerken en een betere work-life balance zetten door. BeFrank heeft in kaart gebracht hoe werkend Nederland z’n carrière in 2019 ziet. Gezonder leven op het werk (18%), minder overwerken (17%) en een nieuwe baan vinden (11%) zijn ook wensen voor 2019. De combi-baan is ook in opkomst. “8% van de werkenden combineert meerdere banen met elkaar en 11% is van plan om dit te gaan doen in 2019.

Flexibele werktijden

Verder blijkt uit het onderzoek dat bijna de helft van de mensen 40 uur per week werken niet meer van deze tijd vindt. En als het gaat over standaard werkdagen van 9 tot 5 is de afkeur met 57% zelfs nog iets groter.

Millennials zijn ambitieus

Het is vooral de jongste generatie die huns wens duidelijke uitspreekt. Salarisverhoging? Bijna 40% van de medewerkers tot 30 is van plan om hier in 2019 om te vragen. Ook het volgen van een cursus, training of opleiding is bij twintigers zeer in trek. Ruim 40% van deze groep is van plan om hier het komende jaar werk van te maken.

Bron: ANP/BeFrank

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer