Werkgevers blijven positief over werkgelegenheid

0

Nederlandse werkgevers verwachten dat de werkgelegenheid in het tweede kwartaal van 2017 stabiel blijft ten opzichte van het eerste kwartaal. Het netto werkgelegenheidscijfer voor het tweede kwartaal van 2017 komt uit op +5%.

Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q2) van ManpowerGroup, uitgevoerd onder 58.000 werkgevers, waarvan 750 in Nederland.

Dit betekent voor het tweede kwartaal op een rij de hoogst gemeten score in acht jaar. Al voor het negende kwartaal op een rij geven werkgevers een positieve verwachting af. ‘Er is vertrouwen in de economie’, concludeert José Brenninkmeijer, commercieel en operationeel directeur van ManpowerGroup Nederland.

Financiële en zakelijke dienstverlening floreert

In acht van de negen sectoren verwachten werkgevers meer medewerkers aan te nemen dan in het voorafgaande kwartaal. De sector financiële en zakelijke dienstverlening blijft de meest positieve uitschieter met +12. Dit betekent zelfs een procentpunt stijging ten opzichte van het vorige kwartaal. De sector landbouw, bosbouw en visserij verwacht als enige sector een afname (-5). Daarnaast laat heel Nederland een optimistisch beeld zien: werkgevers in alle Nederlandse regio’s zijn positief over de werkgelegenheid.

Invloed van verkiezingen

De eventuele impact van de uitkomst van de verkiezingen van deze week is een onzekere factor voor werkgevers. Brenninkmeijer: ‘Wellicht zien we eventuele invloed al terug in de cijfers voor het derde kwartaal, maar waarschijnlijk pas in het vierde kwartaal als de kabinetsplannen en de invloed daarvan daadwerkelijk bekend zijn.’

Bron: ManpowerGroup

Lees ook:

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer