Utrechts uitzendbureau beboet voor overtreden WML

0

Een uitzendbureau gevestigd in de provincie Utrecht heeft een boete gekregen van de Inspectie SZW van € 578.000. De boete wordt opgelegd, omdat het uitzendbureau voor 68 werknemers niet inzichtelijk kon maken of zij voldoende loon en vakantiebijslag hebben ontvangen voor de door hen gewerkte uren.

De 68 werknemers werkten in de periode van 1 juni 2014 tot en met 31 december 2014 enige tijd als productiemedewerker bij 1 inlener. Het onderzoek van de Inspectie SZW is begin 2015 begonnen. Vorige week heeft het uitzendbureau de definitieve beschikking ontvangen waarin staat dat zij een boete heeft gekregen van € 578.000.

Vanwege het ontbreken van de juiste gegevens kan de Inspectie geen nabetaling afdwingen. Tegen de opgelegde boete kan het bedrijf nog in bezwaar en beroep.

Bron: rijksoverheid

Lees ook: Aanscherping WAS in 2017

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer