Werkloosheid eurolanden hoogst sinds 10 jaar

0

De werkloosheid in de eurozone is gestegen naar 9,5 procent van de beroepsbevolking, het hoogste niveau in tien jaar.

In mei liep de werkloosheid met 0,2 procent op (273.000 personen). Dat is meer dan analisten hadden verwacht. In een jaar tijd hebben in de eurolanden 3,4 miljoen mensen hun baan verloren.

Nederland minste werklozen
Er zijn nu vijftien miljoen werklozen. Spanje spant de kroon met een werkloosheidscijfer van 18,7 procent. Nederland kende met 3,2 procent de laagste werkloosheid, onder meer dankzij de invoer van de werktijdverkorting.

Rente
De Europese Centrale Bank heeft naar aanleiding van de werkloosheidscijfers besloten de rente op de lage stand van een procent te houden. Het is de bedoeling dat door de lage rente bedrijven en burgers meer geld lenen, zodat ze met hun bestedingen de economie stimuleren.

De werkloosheid in de VS liep in juni op tot 9,5 procent en dat is daar het hoogste niveau in 26 jaar. In mei stond het percentage nog op 9,4 procent.

Bronnen: NOS Journaal / NRC Handelsblad

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer