Werkloosheid eurozone stabiliseert

0

De werkloosheid in de eurozone is in december gestabiliseerd op de recordhoogte van 11,7 procent van de beroepsbevolking. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Uit een nieuwe schatting bleek verder dat de werkloosheid in november een fractie lager was dan eerder gedacht. Eurostat meldde voor die maand eerder een stand van 11,8 procent, maar kwam nu uit op 11,7 procent. De ontwikkeling in december viel bovendien mee. Op basis van de eerdere schatting voorspelden economen in doorsnee een toename tot 11,9 procent.

De werkloosheid is veruit het hoogst in Griekenland en Spanje. Daar heeft respectievelijk 26,8 en 26,1 procent van de beroepsbevolking geen betaalde baan. Oostenrijk (4,3 procent) en Duitsland (5,3 procent) kennen de laagste werkloosheid. In Nederland stond de werkloosheid in de laatste maand van 2012 op 5,5 procent.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer