Werkloosheid in eurolanden blijft gelijk

0

De werkloosheid in de landen van de eurozone is in januari niet gestegen ten opzichte van de twee voorgaande maanden. Net als in november en december van vorig jaar zat gemiddeld 9,9 procent van de beroepsbevolking zonder baan.

Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat maandag bekend.

De werkloosheid in de eurozone steeg vorig jaar van 8,5 procent in januari tot bijna 10 procent aan het einde van het jaar. De sterkste stijging had plaats in de eerste acht maanden van 2009. Sinds september is het werkloosheidspercentage nauwelijks nog veranderd.

De werkloosheid steeg het sterkst in Spanje, waar in januari 2010 bijna 19 procent van de beroepsbevolking geen baan had. Nederland had in de eerste maand van dit jaar met 4,2 procent wederom het laagste percentage werklozen in de eurozone.

In de hele Europese Unie bedroeg het werkloosheidspercentage in januari 9,5 procent. Dat was even hoog als in december. In januari 2009 had gemiddeld 8 procent van de beroepsbevolking van de 27 EU-lidstaten geen betaalde baan.

De werkloosheid onder jongeren tot 25 jaar nam in de eurozone afgelopen jaar toe van 17,8 procent in januari 2009 tot 20,2 procent in januari 2010. In de eerste maand van dit jaar was 9,9 procent van de mannelijke beroepsbevolking van de eurolanden werkloos, tegen 10 procent van de vrouwen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer