Werkloosheid niet verder gestegen

0

In november waren 455.000 mensen werkloos. Net als de maand daarvoor komt dat overeen met 5,8 procent van de beroepsbevolking.

Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de vier voorafgaande maanden nam de werkloosheid nog toe. Zowel het aantal werkloze mannen als het aantal werkloze vrouwen bleef in november vrijwel gelijk. De werkloosheid blijft hiermee op hetzelfde niveau als tijdens de piek in februari 2010.

Uit cijfers van UWV blijkt dat zowel het aantal werkzoekenden als het aantal WW-uitkeringen in november een stijging vertoonden. Bij UWV WERKbedrijf stonden afgelopen maand 463.000 werkzoekenden ingeschreven, 8000 meer dan in oktober. De stijging deed zich vooral voor bij beroepsgroepen waar veel mannen werken, zoals de technische en transportberoepen. Het aantal werkzoekenden jonger dan 25 jaar nam relatief het meest toe.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer