Werkloosheid opnieuw gedaald

2

In april kwam de gecorrigeerde werkloosheid in ons land uit op 392.000 personen. Dat komt overeen met 5 procent van de beroepsbevolking.

Het aantal werklozen is in april met 3.000 personen gedaald, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In februari 2010 bereikte de werkloosheid als gevolg van de economische crisis een piek van 452.000. Sindsdien is de werkloosheid, op een kleine hapering na, steeds gedaald. De daling in april komt geheel voor rekening van vrouwen. Bij mannen is de werkloosheid in april licht toegenomen. Deze toename van de werkloosheid onder mannen komt geheel voor rekening van de 25- tot 45-jarigen.

Jeugdwerkoosheid

Onder jongeren is de werkloosheid in april opnieuw gedaald. De werkloosheid onder 15- tot 24 jarigen daalt al maanden en kwam in april uit op 75.000 tegen 77.000 een maand eerder. Ook het aantal niet-werkende werkzoekenden ingeschreven bij het UWV WERKbedrijf daalde in de maand april. Het aantal niet-werkende werkzoekenden nam met 12.000 af tot 475.000. De daling was het grootst onder werkzoende jongeren jonger dan 25 jaar. Deze groep kromp met 4,8 procent.

 

Werkloosheid per regio

In de provincie Zuid-Holland is het aantal niet-werkende werkzoekenden het hoogst. In deze provincie waren er in april 108.900 werkzoekenden, een daling van 1,6 procent ten opzichte van maart. De provincie Zeeland heeft de minste niet-werkende werkzoekenden.

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Peter de Leeuw op

    Ik ben van mening dat de berichtgeving niet juist is. Begrijp mij goed. CBS zal op zich gelijk hebben met het aantal mensen met een WW-uitkering. Maar ! Mag ik u er op wijzen dat de periode dat mensen WW krijgen, is gelimiteerd. Als men na de maximale WW periode nog zonder werk is, is men niet meer als werkloos geregistreerd. Maar nog steeds zonder werk. Dan in de bijstand of zelfs zonder dat !

  2. Jordi Sol op

    @Peter,

    Helemaal mee eens, en het erge van dit fenomeen is, dat de schulden last daardoor ook stijgt en dat deze “kans lose” nog meer in verval komen. Wij zijn als Nederlandsers gek op cijfers en vergaderen en daarna te analyseren. Wanneer pakken we met zijn allen dit probleem is aan, het is nog steeds een algemeen en maatschappelijk probleem. Ik ben een voorstander van een hoge en goede korting voor werkgevers om dit soort “werkeloze” een kans te geven, en dan bedoel ik niet een subsidie van 500,00 euro, dat zet geen zoden aan de dijk!

Reageer