‘2012 moeilijk jaar voor uitzendbranche’

1

De omzet in de Nederlandse uitzendbranche gaat dit jaar naar verwachting met 3 procent omlaag door de economische neergang en zwakke arbeidsmarkt. Dat schrijft ABN Amro vrijdag in een rapport over de sector. ING gaf vorige maand al aan een omzetdaling van 5 procent te verwachten voor dit jaar.

Alle branches, waaronder de belangrijkste industriële sector, worden geraakt door de verslechtering. De werkloosheid neemt dit jaar naar verwachting toe tot 6,5 procent van de beroepsbevolking en de aanwas van nieuwe vacatures zal voorlopig beperkt blijven, denken de economen van ABN.

‘In 2013 waarschijnlijk weer groei’
De omzetgroei is sinds begin 2011 al aan het afnemen, maar de groei over het hele jaar kwam nog altijd ruim boven de 8 procent uit. ABN Amro verwacht dat de groei in de uitzendbranche in 2013 weer aantrekt tot een plus van 4,5 procent.

Afgelopen maand meldde ook het ING Economisch Bureau op dat de economische krimp en oplopende werkloosheid de flexmarkt zouden raken. Dit bureau verwacht voor 2012 zelfs een daling van 5 procent in de omzet van de flexbranche, en dan vooral door een teruglopende vraag naar uitzendkrachten in de industrie.

Lees ook:
Flexmarkt krimpt in 2012

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. knap van die bankmannen dat ze daar ook al verstand van hebben. Schijnt wel een causaal verband te bestaan tussen economische ontwikkelingen en de inzet van uitzendkrachten. Was geloof ik daarvoor ook bedoeld om snel op en af te schalen indien de markt hierom vroeg.

Reageer