Omzet uitzendbranche 9% gegroeid

0

Ook in de voorlaatste periode van 2021 vertoonde de uitzendbranche groei. Maar opnieuw is de groei weer iets minder sterk dan in de periodes daarvoor. Het aantal uitzenduren is gestegen met 6% en de omzet steeg met 9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 12 (8 november tot en met 5 december).

abu periode 12 2021
(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uitzenduren daalde met -3% en de omzet is gestegen met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uitzenduren steeg met 9% en de omzet steeg met 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uitzenduren steeg met 10% en de omzet steeg met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Omzetontwikkeling in 2021

Dit voorjaar bereikte de groei in uitzenduren en omzet van de uitzendbranche een piek (omzetgroei +40% in periode 5). Die enorme groeicijfers laten zich grotendeels verklaren doordat deze zijn vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. En dat was de periode waarin de coronacrisis volop gaande was en Nederland in een lockdown zat.

De cijfers over de afgelopen maand passen in het beeld dat de ontwikkeling in uitzenduren en -omzet in het derde en vierde kwartaal van dit jaar enigszins ‘normalere’ vormen aanneemt. De groei in de afgelopen periode was al iets minder dan in de periode ervoor (periode 11), die al weer minder groei liet zien dan de maanden daarvoor.

Lees ook: Records, krapte en corona – wat betekent dat voor flexbedrijven?

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer