ABN AMRO: groei uitzendbranche houdt aan

2

ABN AMRO verwacht dat de omzet van de uitzendbranche in 2011 en in 2012 zal blijven groeien. Voor 2011 wordt een groei van 8 procent verwacht en voor 2012 een groei van 7 procent.

Dit blijkt uit de Uitzendmonitor die ABN AMRO donderdag heeft gepubliceerd.

De groei van de uitzendomzet wordt vooral veroorzaakt door de industriële sector. Per dag worden er in Nederland ongeveer 750.000 uitzendkrachten ingezet. Het grootste deel hiervan heeft een aanstelling in de industrie. Daarmee is de industrie een belangrijke sector voor de uitzendbranche. De orderportefeuille in de industrie begint zich steeds meer te herstellen en de uitzendbranche zal hiervan meeprofiteren, aldus ABN AMRO.

Ook de vraag naar technisch personeel stijgt. Door de toegenomen vraag naar industriële producten krijgen de installaties te maken met onderhoudsbeurten en andere reparaties waarvoor technisch personeel nodig is.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. te optimistisch denk ik. De groei zwakt alweer hard af plus 2% net gelezen bij de ABU. Economie in de US gaat alweer down dusseh NL over 6 maanden ook. Maar ja banken staan niet bekend om hun kennis van zaken toch zo hebben we mogen constateren?

  2. Komt door te dure grondstogprijzen olie, voedsel etc. Mensen hebben geen geld meer om spullen te kopen als eten en benzine de portemonnaie leegtrekken. Nog los van de overheid die overal kostenverhogingen doorvoert.

Reageer