ABU: geen groei in uitzenduren, omzet plust 4%

0

In de afgelopen periode is het aantal uitzenduren niet toegenomen terwijl de omzet van de uitzendbranche met 4% is gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU-cijfers over periode 10 (week 37-40).

  • administratieve sector: het aantal uren daalde met 1% en de omzet steeg met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uren bleef gelijk en een stijging van 5% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren daalde met 1% en de omzet steeg met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Uitzenduren

Er is een duidelijke neerwaartse trend in de groei van het aantal uitzenduren. Het aantal uitzenduren groeit al maanden nauwelijks meer. In periode 8 was de groei van het aantal uitzenduren 2%, in periode 9 slechts 1% en in de afgelopen maand is het aantal uitzenduren dus zelfs helemaal gestagneerd.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer