ABU: omzet uitzendsector groeit met 6%

0

In de meest recent gemeten periode nam het aantal uitzenduren toe met 2% en de omzet van de uitzendsector steeg met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU-cijfers over periode 8 (week 29-32).

De groei van het aantal uitzenduren en -omzet in de afgelopen periode is voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uren bleef gelijk en de omzet steeg met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: een stijging van 3% in uren en een stijging van 8% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren steeg met 1% en de omzet is gestegen met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ABU

Periode 7 gaf een vergelijkbaar beeld van de groei van de uitzendsector. In periode 6 was de groei iets groter en in periode 5 was een nog veel sterkere groei.
De groei van het aantal uitzenduren en -omzet fluctueert dit jaar sterk, maar lijkt in de zomermaanden af te zwakken. Wat verder opvalt is dat de omzet in de uitzendsector sneller groeit dan het aantal uitzenduren.

Lees ook: Omzet uitzendbranche 8% gegroeid in eerste halfjaar

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer