Omzet uitzendbranche 8% gegroeid in eerste halfjaar

0

De uitzendbranche is in het eerste halfjaar 2018 gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017. Gemiddeld is het totaal aantal uitzenduren in de eerste zes maanden van 2018 toegenomen met 5%, de totale omzet is in dezelfde periode gestegen met 8%.

De uren en omzet uitzendbranche periode 6 2018 (week 21 – 24) zijn bekend, en daarmee ook de cijfers van het eerste halfjaar van 2018.

Halfjaarontwikkelingen uitzendbranche per sector:

  • administratieve sector: een daling van 1% in uren en een stijging van 1% in omzet ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017
  • industriële sector: een stijging van 9% in uren en een stijging van 14% in omzet ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017
  • technische sector: het aantal uren steeg met 6% en de omzet is gestegen met 10% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017

Uitzenduren en -omzet periode 6 (week 21-24)

Het aantal uitzenduren nam in periode 6 toe met 1% en de omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De groei van het aantal uitzenduren en -omzet in de afgelopen periode is voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: een daling van 2% in uren en de omzet bleef gelijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: een stijging van 2% in uren en een stijging van 7% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren steeg met 3% en de omzet is gestegen met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

In de vorige maand was de groei veel sterker dan in periode 6. In periode 5 nam het aantal uitzenduren met 7% toe en de omzet van de uitzendbranche steeg met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
De maand daarvoor (periode 4) kende juist een veel minder sterke groei. De groei van het aantal uitzenduren en -omzet fluctueert de laatste maanden. In periode 3 was de groei nog respectievelijk 6% en 9%. In periode 2 was de groei iets minder en in periode 1 was de groei daarentegen weer veel groter.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer