ABU: omzet uitzendbranche 12% gestegen

0

De afgelopen maand kende de uitzendsector een flinke groei. Het aantal uitzenduren nam toe met 7% en de omzet van de uitzendbranche steeg met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU-cijfers over periode 5 (wk 17-20).

De groei van het aantal uitzenduren en -omzet in de afgelopen periode is voor de drie grootste sectoren als volgt:

  • administratieve sector: een stijging van 1% in uren en een stijging van 4% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: een stijging van 11% in uren en een stijging van 17% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren steeg met 7% en de omzet is gestegen met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ABU

De maand hiervoor (periode 4) kende juist een veel minder sterke groei. De groei van het aantal uitzenduren en -omzet fluctueert de laatste maanden. In periode 3 was de groei nog respectievelijk 6% en 9%. In periode 2 was de groei iets minder en in periode 1 was de groei daarentegen weer veel groter.

Lees ook: CBS: omzet uitzendbranche 12% gestegen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer