CBS: omzet uitzendbranche 12% gestegen

0

De omzet van uitzendbranche is in de eerste drie maanden van dit jaar met 12% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Maar krapte op de arbeidsmarkt is ook voor uitzendorganisaties steeds meer een belemmering.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Onder de uitzendbranche vallen naast uitzendbureaus ook arbeidsbemiddelingsbedrijven en personeelsbeheer (payrolling). De omzet van de uitzendbranche steeg in het eerste kwartaal van 2018 met 12,1% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit is de sterkste omzetgroei in ruim twee jaar en fors meer dan in het vierde kwartaal van 2017, toen de groei 8,4% bedroeg.

Omzetstijging verwacht

De verwachtingen van uitzenders voor het tweede kwartaal zijn positief. De verwachtingen van de uitzendbranche voor het tweede kwartaal zijn positief, blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland. Per saldo verwacht 35% van de ondernemers een verbetering van het economisch klimaat in het tweede kwartaal. Liefst 63% verwacht per saldo een stijging van de omzet.

Krapte arbeidsmarkt belemmering

Maar krapte op de arbeidsmarkt is ook onder uitzendorganisaties een toenemend punt van zorg. Bijna zes op de tien ondernemers in de uitzendsector gaven aan dat aan het begin van het tweede kwartaal een tekort aan arbeidskrachten hun activiteiten hindert. Dit is de meest genoemde belemmering. Slechts 27% van de ondernemers in de uitzendbranche ziet geen belemmeringen. Dit is iets meer dan in het eerste kwartaal, maar duidelijk minder dan in het tweede kwartaal van 2017.

Bron: CBS/ANP

Over Auteur

Reageer