Belgische uitzendsector herstelt zich

0

De groei van het aantal uitzenduren in België zit weer in de lift. In de VS blijft de groei van het aantal uitzendkrachten vrij stabiel.

In België was er in mei een groei van +5,9% ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee herstelde de groei zich weer; in april  was die groei (in uitzenduren) namelijk slechts  +0,1%.
De groeitrend daalde ook in de loop van het eerste kwartaal van dit jaar. Zo was de groei in maart nog +5,8% ten opzichte van een jaar eerder, in februari +6,1% en in januari +8%.

VS stabiel

In de VS was er in juni een groei van +3,2% van het aantal werkende uitzendkrachten ten opzicht van juni 2017. Daarmee is de groei in de VS vrij stabiel, maar wel iets lager dan in de maanden hiervoor.

De werkloosheid in de VS is in juni licht gestegen, naar 4%. Dit komt vooral door een  stijgende werkgelegenheid (+1,7%), er hebben zich weer meer mensen op de arbeidsmarkt gemeld. De werkloosheid schommelt daarmee nog steeds rondom de krapte-grens van 4%.

Bron: Bureau of Labor Statistics/Federgon

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer